Tigermannen

Kurniawan, Eka

Tigermannen

Kurniawan, Eka

Nilsson förlag
Hft, s k danskt band (Malmö, 2020)
233
545537

Översättning: Stefan Danerek

En vindpinad dag i en liten indonesisk kuststad blir den kände konstnären och kvinnotjusaren Anwar Sadat mördad på det mest bestialiska sätt. Margio, en till synes helt vanlig ung man, erkänner genast för polisen att det är han som dödat Sadat genom att bita av honom halspulsådern. Men det är inte han själv som bär skulden, utan den vita tigrinna som tagit hans kropp och själ i besittning!     

Sakta rullas Margios bakgrundshistoria upp; hans uppväxt och det tilltagande hatet mot sin våldsamme fadern, hans oro för den plågade modern, de starka banden till människorna i grannskapet och inte minst: det ödesdigra mötet med den förrädiska besten som nästlar sig in i hans varelse.

Tigermannen är en fascinerande berättelse om två plågade familjers öde, som med utgångspunkt i folkliga traditioner och mystik skapar en läsupplevelse som etsar sig fast och berikar med en inblick i den indonesiska kulturen. Boken har belönats med Financial Times Emerging Voices Fiction Award, och nominerats till Man Booker International Prize.

Nära nyskick
Anteckning på försättsblad, i övrigt är boken som ny.

130 kr
Köp
;