So very Mats

Öberg, Mats

So very Mats

Öberg, Mats

CD
Moserobie MMP CD068
2010
2010
1000513466
Begagnad

Äntligen en trioplatta med Umeås stolthet, pianisten Mats Öberg. Hans medmusikanter är Filip Augustson b och Sebastian Voegler dr och som vanligt har Mats skrivit allt själv, förutom två spår (8 & 11), som är kollektiva skapelser av trion. Digipac, 11 spår.

"...Nu är Mats Öberg aktuell med trioskiva....där han får möjlighet att spela ut hela sitt kunnande och breda register i musik som doftar av Zappa, Chick Corea och Dave Brubeck, som bär ett anslag på klaviaturen påminnande om både McCoy Tyners och Keith Jarrets, men som ändå låter mest som Mats Öberg själv.
Stundtals utvecklar trion fascinerande musik i kompositioner som bär kul titlar som Årsta-skräcken, Lill-Ossian och Furuvägen 9. Här och där blir det hela dock lite för snyggt och raffinerat för att spänningen och intresset hela tiden ska hållas vid liv." (Peter Bornemar, digmusic.se)

"...Mats Öberg vidgar ljudbilden: utöver flygel spelar han synth och sjunger egenartat. Titlarna är talande: Årsta-skräcken (med gastkramande skratt), Lost in Litauen och Lost in who knows what. Hela Mats Öbergs musikaliska erfarenhet tycks samlad här; han står på en solid grund, och därifrån svingar han sig obesvärat mot sfärer där äventyret väntar." (Ingrid Strömdahl, svd.se)

"...som oftast när det gäller Mats Öberg så blir det en vindlande upptäcktsfärd man tas med på med mycket humor, en del allvar, lite vemod men framförallt mycket värme avsatt i ofta vackra och melodiskt genomtänkta kompositioner. Men eftertanken till trots så ges det alltid möjligheter till avbrott, tempoförändringar och uppbrott ifrån konventionerna både spontant och planerat. Att som lyssnare aldrig känna sig riktigt säker eller tryggt tillrättalagd i vad som presenteras gör denna trio till något extra.
Både Augustson och Voegler kan både utmana respektive samla ihop Öbergs in- och utfall och ge den tyngd och pondus som krävs." (Ulf Thelander, orkesterjournalen.com)
 1. Child intro / Nine and fine
 2. Lill-Ossian
 3. Hermeto´s cheese
 4. Patrik
 5. Årsta-skräcken
 6. Furuvägen 9
 7. Darksoft
 8. Lullaby of Nerdland
 9. Tandem days
 10. Lost in Litauen
 11. Lost in who knows what
Pris: 100 kr
Köp