Arlen, Harold

Over the rainbow - Capitol sings Harold Arlen

Skivbolag: Capitol 8 29387 2
Inspelningsår: 1942-1968
Utgivningsår: 1995
Artnr: 523082

Harold Arlen var en av de stora amerikanska kampositörerna i populärmusikgenren och en mängd verk i "The American Songbook" kommer från hans penna. Här tar ett antal sångare från skivbolaget Capitols stall sig an hans låtar och vi hör bl a Johnny Mercer, Peggy Lee, Nancy Wilson, June Christy, Nat King Cole, Judy Garland, Liza Minnelli, Louis Prima m fl samt Harold Arlen själv på ett spår. 20 spår.

  1. Johnny Mercer: Ac-cent-tchu-ate the positive
  2. Peggy Lee: Come rain or come shine
  3. Keely Smith: Stormy weather
  4. Nancy Wilson: When the sun comes out
  5. Dick Haymes: Between the devil and the deep blue sea
  6. June Christy: As long as I live
  7. Nat King Cole: Let´s fall in love
  8. Judy Garland: The man that got away
  9. Dinah Shore: Blues in the night
  10. Liza Minnelli: My shining hour
  11. Louis Prima: I´ve got the world on a string
  12. Margaret Whiting: That old black magic
  13. Stan Kenton: I gotta rignt to sing the blues
  14. Peggy Lee: Happiness is a thing called Joe
  15. June Christy: Get happy
  16. Nat King Cole: It´s only a paper moon
  17. Judy Garland: Over the rainbow
  18. Lou Rawls: One for my baby
  19. Betty Hutton: Hit the road to dreamland
  20. Harold Arlen: Ac-cent-tchu-ate the positive


Pris: 100 kr

Tillbaka Lägg i kundvagn